Zaskrbljen ugotavljam, da mineva že polnih 10 let odkar sem si dal lasersko odpravit dioptrijo. Bolj kot kdajkoli prej, se v teh letih in zaradi slabih izkušenj izpostavljanja soncu zavedam škodljivih UV žarkov, ki so zlasti v gorah, kamor rad zahajam, še posebej škodljivi. Tako za kožo kot oči.

Poskakovanje po grebenu Prisojnika

Poskakovanje po grebenu Prisojnika

V najstniških letih sem bil nekakšen zbiratelj sončnih očal. Arzenal sončnih očal je bil absurdno obširen in vsekakor nepotreben. Bila je to pač obsesija, podobna kot jih imajo drugi: zbiranje avtomobilov, koles, torbic, poštnih znamk, cvetlic in še česa.

Vajnez-0388.jpg

Potratno zbirateljstvo me je v času, ko sem pričel aktivno zahajti v gorski svet popolnoma minilo in prišel sem do edinega pametnega zaključka, da je vse kar rabim en dober par sončnih očal s kvalitetno zaščito ter udobjem ter dolge sončne dni v gorah. Minilo je desetletje in če sem celotno kolekcijo oblačil zaradi podpore proizvajalca menjal z vsako sezono, sem sončnim in smučarskim očalam naštel mnogo let. 

Letos spomladi so v stik z mano stopili iz podjetja SunGod. Ko sem prejel prve pare smučarskih in sončnih očal sem spregledal. Tudi dobesedno! Leta tehnoloških inovacij je tudi pri sončnih očalih naredilo gromozanski preskok.

Najnovejši model SunGod PaceBreakers sem prejel dan pred svetovno premiero v avgustu, a sem pred zapisom svojih občutkov želel očala dobro preskusit. Za podlago in izkušnje pa sem se oprl na svojo norost mladostniških let, ko sem na “vrhuncu” svojega zbirateljstva sončnih očal posedoval preko 30 modelov sončnih očal Oakley, ki načeloma veljajo za zelo dobra očala.

MDV-0473.jpg

Zdaj, po več napornih in različnih turah in športih, od kolesarskih vzponov in spustov, letenja s padalom, gorskega teka (beri hitre hoje) in plezanja, lahko suvereno zapišem, da so ta polarizirana sferična očala in izjemno širokim/velikim vidnim poljem nekaj najboljšega, kar sem kdajkoli uporabljal. Seveda je pri očalih poleg tehničnih karakteristik še najbolj pomembno prileganje, a so za to poskrbeli z več različnimi nosnimi nastavki za optimalno prileganje različnim obrazom. Ker je mnogim pomemben tudi videz, so s konceptom brezplačnega kombiniranja barv stekel, okvirja in značk na očalih pri SunGod naredili velik korak vprid potrošniku. 

SunGod je mlado podjetje, ki si želi z vrhunsko kvaliteto in doživljenjsko garancijo uveljaviti na trgu proizvajalcev sončnih očal in glede na preizkušeno so na pravi poti!

Za več informacij in morebiten nakup priporočam obisk spletne strani SunGod

Opomba: ta objava ni plačana ali naročena. SunGod me podpira s tem, da mi v preizkušanje pošilja različne modele njihovih smučarskih in sončnih očal.

Comment