Marsikaj bi lahko povedal o kulturi. Kultura je tako širok pojem, da se ga v bistvu niti ne da dovolj dobro opisati ob pomanjkanju časa, ki me trenutno pesti. Vseeno bom aktualnosti primerno opisal le dve "poglavji". Oboji kot posledico kulturnega šoka, ki sem ga bil pred kratkim doživel. Pa če začnem z najnovejšim ... Pred kratkim, ko sem delal obhod po park hotelu Bohinj in spremljal zaključna dela, sem šel še v meni "mašincu" ljubi prostor - klimatsko strojnico. Prostor napolnjen z najsodobnejšimi in tehnološko najbolj doteranimi Menerga klimatskimi napravami živo oranžne barve te dobesedno vabi, da vstopiš...

Na tleh pa nadvse nadležno in neprijetno presenečenje, ki ga je za seboj pustil očitno vzorno vzgojen in kulturen človek. Sredi Villeroy & Boch keramike rjav kupček, vrh katerega je počivala škatlica West cigaret z rjavo avtocesto v sredini. Ogabno! V dokaz priložena fotografija :)

ostanek neotesanca

O tem kulturnem šoku ne bom več razpredal, ker je res nagraužen, samo da sploh kdo pomisli, da se podela na urejena in čista tla, potem se pa še "očedi" s plastificirano prazno škatlo cigaret v foliji... za bruhat!

Drug kulturni šok, ki pa v bistvu niti ni pravi šok, ker se vse prepogosto dogaja in ga imam očitno smolo videti vse prevečkrat ...  To je pa to kako se oblačijo nekatere manj privlačne punce. Eno je videti hudo babo zrihtano in ji je že zaradi dobrega izgleda možno teoretično oprostiti kakšne kričeče modne dodatke ali pač bolj vpadljiva oblačila. Pa pač tudi zato ker se nekako skladajo s telesom. Povsem nekaj drugega pa je, ko vidiš punco, ki ji takšna oblačila dejansko ne pašejo... Enega takšnih primerov sem posnel ob koncu zime, ko sem se vračal k avtu na parkirišču. Me je kar zmrazilo ... Videa mi nekako ne uspe objaviti, zato naj podam le opis tega zares neokusnega pripetljaja.

Baba je imela kakšnih 16-18 let. Blond, dolgi prozorni in razcepljeni lasje prek ramen. S salom bogato obdarjeni boki na katerih je počivala bela minika. Dopičnjak v bistvu = kratko ko hudič. Noge kratke in široke. Za grozdje tlačit. Pete 10-12 cm visoke, une debele, močne. Da pač zdržijo težo. Čevlji kričeče rdeče-beli - zaradi njihove specifične dobre vidljivosti bi bili primerni za usmerjanje pristajanja velikih ladij v pristanišča ali letala na svoje mesto, ko avto Follow-Me preda kontrolo letališkim delavcem. Kriza res. Kar je še huje je to, da se v bistvu punca niti sama ni dobro počutila v tem kar je nosila na sebi, hodila je kot bi imela preklo v riti in bila vsa kot nekakšna čarovnica... Kot kaže je danes ob poplavi oblek recept za mlade punce, ki iščejo samopotrditve, v izbiri in nakupovanju pozornosti-vzbujajočem slogu oblačenja. Bogi fantje :)

Našel pa sem še en dokaz svoje (ne)kulturnosti. Enostavno nisem se uspel zadržati, kaj naj rečem. Ko sem posnel spodnjo fotografijo je minilo kakšnih 18 let odkar sem nazadnje "gledal pod kiklo" kakšni ženski, ampak v tem primeru se res nisem mogel zadržati in sem takoj eno stisnu ... Žal mi je, da nisem ujel celotne scene, ker ko sem šel mimo v poslovno zgradbo, sem komaj dobro dojel, da je kakšnih 70 let stara ženička dejansko BRALA Playboy. Pa sem pogledal nazaj in uzrl njen prefinjen slog oblačenja in privlačne, kot svila gladke tačke ;) Še dobro, da je imela navadne nogavice, ker če bi bili preko kolena bi se že klasificirali za šnelfukerce (za tiste, ki ne vedo - to so samostoječe nogavice, obvezno čipkaste)

07032009001

Dovolj bo. Jutri bo treba spet zgodaj vstati...

9 Comments